PERSBERICHT: HOSPITAMATCHING

PERSBERICHT: HOSPITAMATCHING

Hospitamatching, elegante oplossing voor woningnood en eenzaamheid

Amstelveen, 15 november 2018

Amstelveen heeft twee grote problemen; eenzaamheid en woningnood. Positief Samen primeurt een unieke oplossing; hospitamatching. Wij koppelen studenten aan ouderen die een kamer willen verhuren. De student is verplicht af en toe een handje te helpen en zo nu en dan een praatje te maken. De ouderen worden beschermd door onze selectie procedure en continue monitoring. Op die manier zorgen we voor een win-win situatie.

Positief Samen komt veel bij ouderen over de vloer voor gezelschap, begeleiding en zorg. Veel ouderen zijn gebaat bij een inwonende student voor wat leven in de brouwerij. Wij maken de juiste match tussen hospita en huurder. Op die manier zorgen we voor een optimale situatie, de ouderen zijn beschermd en kunnen via ons communiceren met de huurder als er problemen zijn.

Jongeren wonen massaal langer bij hun ouders dan ze willen. Op kamers gaan was geen optie omdat de gemeente dat verbood. Inmiddels heeft de gemeente besloten dat hospitaverhuur mogelijk is bij koopwoningen. Dat bracht ons op dit idee. Wellicht zorgt dat ook weer van doorstroom van ouders die kleiner gaan wonen.

De overheid stimuleert ouderen langer zelfstandig te blijven wonen. Eenzaamheid ligt op de loer maar ook verwaarlozing en valpartijen. Wij geloven dat als er een maatschappelijk betrokken student een kamer huurt je beide problemen oplost. Wij selecteren de studenten die goed passen bij de hospita (m/v). Kortom, een beproefd recept in een nieuw jasje. En niet geheel onbelangrijk, de ouderen verdienen een leuke aanvulling op het pensioen.

Positief Samen heeft inmiddels jaren ervaring met ouderenbegeleiding en een goede reputatie. Positief Samen werkt samen met de gemeente en betrokken instanties.

Voor meer informatie: www.positiefsamen.nl/hospitamatching of bel met Yvonne Breuker: 06-3833 68 83

Positief Samen biedt begeleiding, ondersteuning en gezelschap aan ouderen.

Reageren is niet mogelijk.