Geitenboerderij Amstelveen

Geitenboerderij Amstelveen

Geitenboerderij Ridammerhoeve is een biologische boerderij gelokaliseerd in Amstelveen. Het ligt middenin het Amsterdamse bos. Je kan er verschillende dieren tegenkomen, zoals geiten, kippen, koeien, varkens en paarden. 

Positief Samen gaat samen met onze cliënten vaak op stap. Korte of lange uitstapjes waar onze cliënten blij van worden. Oudere mensen worden blij van het zien van dieren en zeker van kinderen.

Geitenboerderij Amstelveen

Activiteiten Geitenboerderij

Er wordt geitenmelk geproduceerd die dan verwerkt wordt tot diverse soorten kaas, yoghurt, karnemelk, boter, kwark en ijs. Ook is er een moestuin waar biologische groenten en kruiden verbouwd worden. Alle producten zijn te koop in de boerderijwinkel.

Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen in de stallen terwijl alle werkzaamheden rondom de boerderij gewoon doorgaan. Door verschillende activiteiten op het gebied van educatie en zorg te organiseren, betrekt de boerderij de stadsbewoners uit de regio bij het boerenwerk.

Kinderen kunnen de jonge geitjes een flesje melk geven of eieren gaan rapen in het kippenhok. En als dat nog niet genoeg is, kunnen ze zich ook uitleven op de speeltuin of het doolhof. Terwijl de kinderen zich amuseren met de dieren kunnen de ouders genieten van de vers bereide gerechten op het terras.

Naast al het spelen kunt u hier ook bijleren. Er worden workshops, kaas maken gegeven. De workshops duren 3 uur en worden afgesloten met een heerlijke geitenkaasfondue. 

Ideale locatie

De geitenboerderij is de perfecte plaats om een (verjaardags-) feestje te vieren of een schooluitstapje te organiseren. Op die manier leren de kinderen over het dagelijkse reilen en zeilen van een boerderij en kunnen ze dit zelf eens ervaren. Geiten melken, stro opstrooien, de dieren borstelen en voeren zijn een aantal van de spannende activiteiten.

Bij de geitenboerderij kan je ook terecht voor yoga. Elke zaterdag- en zondagochtend worden er sessies geiten-yoga gegeven. Hierbij wordt yoga gecombineerd met het rustgevende aspect van de boerderij en de geitjes. 

(2021 update) Door de corona kan je niet meer naar de geitjes. De stallen, het speeltuin en de toiletten zijn gesloten. De boerderijwinkel blijft wel open. 

Geitenboerderij Amstelveen

Nieuwe Meerlaan 4

1182 DB Amstelveen

Tel 020 645 50 34

Open van 10 to 17.

Gesloten op dinsdag